Allergivenlig maling

Allergivenlig maling hos Træ Nord A/S – vi tilbyder maling uden MI

Nogle gange skaber man et større problem i forsøget på at løse et lille. Bagklogskaben er så småt ved at hobe sig op i forhold til konserveringsmidler, hvor erstatningen for opløsningsmidler og parabener ser ud til at kunne blive en bombe under indeklimaet i mange danske hjem og børneinstitutioner.

Synderen er methylisothiazolinon – praktisk forkortet til det mere mundrette MI – som benyttes i stor stil som konserveringsmiddel i vandholdige produkter. Allergiproblemet er først dukket op i forbindelse med hudkontaktprodukter som vådservietter, hårshampoo, kosmetik, deodoranter, cremer og f.eks. helt almindeligt opvaskemiddel. Siden har det vist sig, at også afgasning fra f.eks. maling kan forårsage en allergisk reaktion. Læs mere her.
Det ligger en stor udfordring omkring produktudvikling i de berørte brancher, men i Tyskland har man været en smule hurtigere på aftrækkeren. Derfor har vi i Rockidan-regi siden 2003 haft allergivenlig maling uden konserveringsmidler. I dag findes der tre produkter, som alle kan bruges til maling af vægge og lofter på helt traditionel vis.

Allergivenlig maling – Produkter

Caparol Sensitiv
All-in modellen, hvor alle indholdsstoffer er testet i koncentreret form på hyperallergikere. Malingen indeholder således hverken konserveringsmidler eller andre tilsætningsstoffer, der giver allergi. En god løsning til personer, der allerede har fået konstateret allergi.

Toning: Malingen bør kun anvendes i den hvide udgave, da selv små mængder tonepasta vil indebære en risiko for allergikere.

CapaFixx Indemaling
En moderne dispersionsmaling produceret uden MI. Malingen er oplagt til værelser, opholdsrum, institutioner m.v. hvor man ikke ønsker at indeklimaet skal blive årsag til allergi hos brugerne.

Toning: Toning indebærer små mængder af MI fra tonepastaen. Ved toning til lyse farver vil den tilsatte mængde pasta dog være så lille, at MI-andelen i praksis bliver forsvindende.

Find vores Maling uden MI produkter her.

0
    0
    Din Kurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop